Berichten verzekaars

Oog laseren moet betaald worden door verzekeraar

Althans dit is de visie van Victory Juridisch Advies.

Het is toch te gek voor woorden dat de verzekeraar zich duizenden euro’s bespaart op toekomstige kosten voor uw bril/contact lenzen en u zelf bijna de gehele behandeling zelf mag betalen.

Daarbuiten mag u ook nog eens zelf het risico dragen dat de operatie mislukt en u met blijvend oogletsel komt te zitten. Bij ons zijn diverse zaken bekend van oogletsel door laser behandelingen. De heer Terlingen heeft er zelf ook diverse zaken met succes afwikkelen. Terug naar het onderwerp. Waarom moet u zelf € 1500 tot € 4000- betalen en uw verzekeraar vergoed u hoogtens een paar honderd euro.

Een verzekerde mag niet rijk worden van een uitkering althans niet rijker dan hij voor de behandeling was. We noemen dit het indemniteitsbeginsel.

Conclusie en oplossing is dat verzekeraars niet van twee walletjes kunnen eten. Het zou passend zijn het risico voor de klant af te dekken en deze op kosten van de ziektekostenverzekeraar te laten laseren in plaats van de huidige fooi die u als aanmoediging wordt aangeboden. Want als het nu mis gaat met uw ogen dient u zelf uw schade te dragen. Is er sprake van een medische fout tijdens het laseren dan begint u aan een lange weg om de aansprakelijkheid rond te krijgen. U kunt ons altijd bellen voor gratis advies. Tel: 030-8901346