De competentiegrens van de sector kanton is omhoog getrokken per 1 juli 2011.

Het is dus niet meer nodig om een advocaat in te schakelen in vorderingen tot  € 25.000,-

Aan de andere kant bent u wel behoorlijk wat meerkosten kwijt als u uw gelijk wilt halen.

Zaken met betrekking tot een consumentenkrediet tot € 40.000,- lopen voortaan ook via de sector kanton. Denk hierbij aan geldleningen.

Resteert zaken m.b.t. arbeid, huur en koop, een collectieve arbeidsovereenkomst of vut-huur-agentuur-overeenkomst.

Grif = te betalen griffiegeld

Sector kanton (geen advocaat) Grif
Rechtspersoon
Grif
Nat persoon
Grif
Toevoeging
onbepaalde waarde of < € 500,- € 106,- € 71,- € 71,-
€ 500-€ 12.500,- € 426,- € 202,- € 71,-
> € 12.500,- € 851,- € 426,- € 71,-

 

Rechtbank (met advocaat) Grif
Rechtspersoon
Grif
Nat. persoon
Grif
Toevoeging
Verzoek onbepaalde waarde € 560,- €260,- € 71,-
€ 25.000,- tot € 100.000,- € 1744,- € 800,- € 71,-
> € 100.000,- € 3529,- € 1400,- € 71,-

De deurwaarder komt namens de beslastingdienst niet meer voor vorderingen  onder de 5000 euro.

Voor bedragen onder de 5000 euro hanteert men alleen nog administratieve middelen. Het is de vraag of dit de schatkist nu meer gaat opleveren. Als de deurwaarde langkomt dan doet men nog wel een afdracht of maakt men bindende afspraken. Blijft het papierwerk dan zal er meer werk komen voor de bewindvoerders in het kader van de wet schuldsanering.

Oog laseren moet betaald worden door verzekeraar

Althans dit is de visie van Victory Juridisch Advies.

Het is toch te gek voor woorden dat de verzekeraar zich duizenden euro’s bespaart op toekomstige kosten voor uw bril/contact lenzen en u zelf bijna de gehele behandeling zelf mag betalen.

Daarbuiten mag u ook nog eens zelf het risico dragen dat de operatie mislukt en u met blijvend oogletsel komt te zitten. Bij ons zijn diverse zaken bekend van oogletsel door laser behandelingen. De heer Terlingen heeft er zelf ook diverse zaken met succes afwikkelen. Terug naar het onderwerp. Waarom moet u zelf € 1500 tot € 4000- betalen en uw verzekeraar vergoed u hoogtens een paar honderd euro.

Een verzekerde mag niet rijk worden van een uitkering althans niet rijker dan hij voor de behandeling was. We noemen dit het indemniteitsbeginsel.

Conclusie en oplossing is dat verzekeraars niet van twee walletjes kunnen eten. Het zou passend zijn het risico voor de klant af te dekken en deze op kosten van de ziektekostenverzekeraar te laten laseren in plaats van de huidige fooi die u als aanmoediging wordt aangeboden. Want als het nu mis gaat met uw ogen dient u zelf uw schade te dragen. Is er sprake van een medische fout tijdens het laseren dan begint u aan een lange weg om de aansprakelijkheid rond te krijgen. U kunt ons altijd bellen voor gratis advies. Tel: 030-8901346

U bent slachtoffer geworden van een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Het is misgegaan in het ziekenhuis en u weet niet hoe u uw schade kunt verhalen? Dan is dit de website die het antwoord geeft op uw vragen.

Ons kantoor is gespecialiseerd in letselschade en werkt alleen voor slachtoffers die rechtsbijstand zoeken tegen de aansprakelijke verzekeraar.

Het is belangrijk voor u om te weten dat u gratis rechtsbijstand kunnen krijgen op het moment dat er geen discussie valt te verwachten over de aansprakelijkheid in uw zaak. Volgens artikel 6: 96 lid 2 BW mag een slachtoffer een professionele letselschade expert inhuren om hem/haar bij te staan in deze complexe materie. Met ander woorden, hij kan en mag gratis voor u werken!

In sommige gevallen is er geen discussie over het ongeval alsmede over de ongeval’s gevolgen en de hierdoor ontstane schade. In de meeste gevallen echter begint er ondanks de juridische erkenning van aansprakelijkheid, vaak een uitgebreide discussie over de medische causaliteit alswel over de omvang van de schade. Als slachtoffer bent u bezig met het revalideren en heeft u totaal geen idee wat er aan de hand is en waar u op dient te letten. Het is dan verstandig om u nader te orienteren.

Heeft u al een letselschadezaak lopen en schiet het allemaal niet op!

Voor een doorbraak in uw zaak kunt u bij ons terecht.

Tot snel

De site voor letselschade slachtoffers die hun zaak ook willen winnen!

Gratis rechtshulp bij letselschade door experts na een ongeval.

Wij behandelen uw zaak zelf dus geen makelaar in letselschade.

Gratis uitleg over:

 • De verzekeraar en wie erbij betrokken is.
 • Hoe zit het met de buitengerechtelijke kosten.
 • Aansprakelijkheid bij letselschade, soms een complexe zaak.
 • Causaliteit bij letselschade, de verzekeraar wil niet betalen.
 • Smartengeld, hoe zit dat?
 • Schadeposten, waar heb ik recht op?
 • Een medische voorgeschiedenis? Is dit van belang?
 • Deskundigenbericht, de duale medische expertise.
 • Wat is blijvende invaliditeit?
 • De arbeidsdeskundige bij letselschade.
 • De rol van de verzekeringsarts.
 • Wat is een functionele mogelijkheden lijst (FML)?
 • Wanneer kan ik mijn zaak sluiten?
 • De belastinggarantie? hoe zit dat?
 • UWV-WGA-IVA.

 Wilt u meer weten?

Bel dan geheel vrijblijvend: 030-8901346

Er komt een nieuwe organisatie welke zich middels de website het Dutch Mens Health Forum belangeloos gaat inzetten voor mannen met medische vragen.

Het forum is er voor mannen die angst hebben om met hun klachten naar de huisarts te gaan. Een laagdrempelige forum informatie over hart- vaatziekten net als boemannen te stimuleren beter met hun gezondheid om te gaan

http://www.dmhf.nl/

(Bron telegraaf 14 juni 2011)

Geluid stress blijkt dodelijk te zijn in vele gevallen. De onderzoeksraad van de Europese unie heeft deze cijfers gepubliceerd. Één op de vier Nederlanders stoort zich geregeld aan lawaai zoals burengerucht, verkeer. Een grote groep van 700.000 mensen krijgt problemen met slapen door met name interne geluiden zoals het schuiven van stoelen, bastonen van muziek, voetstappen en dergelijke bevestigd het kenniscentrum geluidsisolatie.

De betrokkenen raken dusdanig gestreefd dat de bezorgkosten voor deze groep de pan uitrijzen aldus huisarts Jan van Klaveren hierbij wijzende op onafhankelijk onderzoek van CE Delft